srijeda, 12. prosinca 2012.

Gazde proslavili 20 godina postojanja spektakularnim koncertom



U zagrebačkoj dvorani Doma sportova u utorak 11.12. popularna grupa „Gazde“ proslavila je 20 godina svog djelovanja na hrvatskoj estradi. Koncert su svojim gostovanjem podržali i njihovi kolege poput Antonije Šole i Mladena Bodalca. Svi ljubitelji tamburaške glazbe došli su na svoje na ovom rođendanskom koncertu grupe koja je sa svojim radom započela još u prošlom stoljeću. Gazde su jedini hrvatski bend koji je ostao u istom sastavu od svog osnutka. Od početka su se istaknuli po mnogočemu; osebujan stil oblačenja i drugačiji glazbeni izričaj od ostalih tamburaških sastava rezultirali su time da su brzo postali sinonim za dobru svirku i zabavu.


Gazde su u svojih 20 godina postojanja izdali 10 albuma. 1995. godine bili su dobitnici najuglednije diskografske nagrade u Hrvatskoj „Porin“, a u narednim su godinama često bili nominirani. 1994. počeli su sa nizom tradicionalnih koncerata u Domu sportova, pa su sukladno s time ovaj jubilarni koncert odlučili održati na istom mjestu prisjećajući se lijepih trenutaka na svojim koncertima. Jedna zanimljivost koju ne bih preskočila kratko se osvrćući na povijest ovog benda jest da su upravo oni izabrani za predgrupu na jednom koncertu Led Zeppelina. Razne su se stvari u karijeri ovih „momaka u kožnjacima“ odigrale kroz dugi niz godina njihove karijere. Ne smijem zaobići niti činjenicu da su imali preko 2000 nastupa u Hrvatskoj, a turneje su radili diljem Europe, ali i u dalekoj Kanadi i Australiji.



Publika prisutna na koncertu bila je iz različitih dijelova naše zemlje pa čak i iz Mađarske, Slovenije i Njemačke. Ugrijana atmosfera zapalila je i stara i mlada srca. Publika je plesala i pjevala dobro poznate hitove, ali su isto tako znali i riječi novih pjesama što potvrđuje kako Gazde i dalje ostaju vjerni glazbi te rade na novim projektima. Nakon dva puta pozivanja na bis koncert su završili aktualnim singlom „Trebam te noćas“ za koju su nedavno snimili i spot s Lanom Banely u glavnoj ulozi. 




1 komentar:

  1. Kolegice oduševili ste me ovim postom. Ja sam inače veliki ljubitelj Gazdi :)

    OdgovoriIzbriši